Mikä, kuka ja miksi?

Kauas on pitkä matka – lähelle pääsee helpommalla

Lähimatkailija harhailee erityisesti Pirkanmaalla ja nostaa esille mielenkiintoisia, mutta vähemmän tunnettuja matkakohteita: sympaattisia kahviloita, kauniita ympäristöjä, jänniä museoita. Joskus retket ulottuvat myös muualle Suomeen, etenkin Kainuuseen tai Turun ympäristöön.

Kuka?

Olen Merja, viestintäihminen ja perheenäiti. Rakastan matkustamista, ja olen reissannut melko paljon ulkomailla, mutta ekologinen omatunto kolkuttaa aina lentolippuja varatessa. Siksi haluan löytää ja auttaa muita löytämään uusia, hienoja paikkoja myös lähiseuduilta.

Enimmät kuvat blogiin ottaa aviomieheni, harrastajavalokuvaaja Jari Timonen. Jos kuviin ei ole merkitty nimeä, kuvat olen ottanut minä.

Lähimatkailijan mukana kulkee yleensä esikoisemme neiti Vilkastus sekä neitiä kahta vuotta nuorempi toveri Toimelias.

Miksi?

Matkailu on hauskaa! Aina ei kuitenkaan voi eikä tarvitse lähteä kauas. Uusia elämyksiä ja päivien virkistystä voi löytää myös lähiseuduilta.

Miksi Pirkanmaa?

Olen muuttanut seudulle muutama vuosi sitten, ja katselen aluetta edelleen tuorein silmin. Haluan itse tutustua uusiin paikkoihin tällä alueella ja toisaalta esitellä helmiä myös muille lähikohteita etsiville. Toivon, että blogi auttaa pirkanmaalaisia löytämään uusia, kivoja paikkoja läheltä, ja että se antaa ulkopaikkakuntalaisille tuoreita matkailuvinkkejä perinteisten isojen kohteiden vaihtoehdoiksi.

Valitsen esittelemäni paikat tiukan subjektiivisesti, eli mikä minua itseäni kiinnostaa. Erityisesti ilahdun, jos paikka on omaperäinen, lähialueen tuotteita tarjoava, leppoisa ja sieltä saa hyvää syötävää. Tarkastelen paikkoja myös kahden pienen lapsen äitinä, joten kiinnitän huomiota esteettömyyteen ja yleiseen lapsiystävällisyyteen.

“Our battered suitcases were piled on the sidewalk again; we had longer ways to go. But no matter, the road is life.” –Jack Kerouac

Oi, mikä kutkuttava tunne vatsanpohjassa, kun reissu on alkamassa. Totta puhuen matka Sastamalaan ei tarjoa ihan vastaavaa elämystä, mutta myös lähimatkailu antaa uusia kokemuksia ja auttaa tutustumaan paikkakuntaan tuoreesta näkökulmasta. Forssakin voi olla kiva, joskus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

fourteen + fifteen =